
marți, 14 decembrie 2010
Uscarea prea rapida a cerneli

marți, 7 decembrie 2010
Hrtia creponata

duminică, 28 noiembrie 2010
Opacitatea

luni, 15 noiembrie 2010
Serigrafia

marți, 9 noiembrie 2010

Paragrafe
Un paragraf este o portiune de text cuprinsã între douã retururi de car consecutive (textul introdus între douã apãsãri succesive ale tastei ENTER).
Un paragraf are atribute distincte privind spatierea pe verticalã (în raport cu paragrafele vecine), spatierea pe orizontalã (între margini), relatia cu celelalte paragrafe, alinierea liniilor, spatierea liniilor din paragraf. Fiecare paragraf poate avea un sistem propriu de tab-uri (puncte de oprire a punctului de insertie la apãsarea tastei TAB). Unui paragraf i se poate atasa de asemenea chenarul si motivul grafic de fundal.
Orice paragraf are atasat un stil care contine toate atributele de formatare. În mod implicit, orice nou paragraf copie formatul paragrafului precedent. Microsoft Word poate fi configurat încât sã-si defineascã stiluri pe baza formatelor frecvente în document. Pentru o discutie mai completã se va studia sectiunea dedicatã stilurilor.
Toatã formatarea unui paragraf este atasatã mãrcii de sfârsit de paragraf (similar modului în care formatarea unei sectiuni este atasatã saltului final de sectiune). Marca de sfârsit de paragraf este vizibilã dacã se afiseazã caracterele netipãribile (de exemplu prin utilizarea uneltei Show/Hide cu imaginea ¶ ). Stergerea acestui simbol, realizatã din tastaturã prin plasarea la începutul paragrafului urmãtor si actionarea tastei Backspace (←), duce la pierderea formatului curent si preluarea formatului paragrafului urmãtor (care are urmãtoarea marcã de sfârsit de paragraf).
Toate aceste atribute sunt din categoria atributelor de format si sunt gestionate de comenzi care apartin meniului Format: Paragraphs, Bullets and Numbering, Borders and Shading, Tabs, Drop Cap.
Formatarea paragrafului
Formatarea unui paragraf necesitã selectarea lui prealabilã. Acest fapt se realizeazã dacã punctul de insertie este în paragraful dorit. Pentru a formata simultan mai multe paragrafe trebuie ca selectia sã continã cel putin un caracter din fiecare paragraf tintit. Selectarea multiplã se realizeazã prin
– tragerea mouse-ului (cu butonul stânga apãsat) peste paragrafe, sau
– se actioneazã CTRL+SHIFT si, simultan, se apasã tasta Down (↓) pânã se selecteazã toate paragrafele.
Pentru a vizualiza formatul unui paragraf (si nu numai) se utilizeazã comanda What's This, cu tasta directã SHIFT+F1, din meniul Help. Pointerul mouse-ului se schimbã prin atasarea unui semn de întrebare. Prin click pe orice obiect/paragraf/caracter se obtine o casetã cu informatii privind formatul curent al obiectului indicat. Se terminã starea de informare prin apãsarea tastei ESC.
Copy from :http://thor.info.uaic.ro/~val/WordMan/word6.htm


marți, 2 noiembrie 2010
Un interviu despre filmele cele mai bune
marți, 26 octombrie 2010
marți, 19 octombrie 2010
luni, 11 octombrie 2010
Sala de clasa

miercuri, 23 iunie 2010
Munca depusa la practica



duminică, 13 iunie 2010
Cel mai bun prieten din liceu

luni, 17 mai 2010
Unitati de masura
1 Kb (kilobyte) = 1024 byte (210 bytes)
1 Mb (megabyte) = 1024 Kb (220 bytes)
1 Gb (gigabyte) = 1024 Mb (230 bytes)
1 Tb (terabyte) = 1024 Gb (240 bytes)
Bit se defineste ca fiind cantitatea de informatie ce poate fii integistrata intr-o celula binara.
Byte (octet) se defineste ca fiind cantitatea de informatie stocata intr-o succesiune de opt celule binare.Cea mai mica zona de memorie adresabila este locatia de memorie, constituita din opt cellule binare consecutive (Byte).
luni, 19 aprilie 2010
Culorile

Mi se intampla sa primesc, destul de des, intrebari despre cum poti purta anumite culori, cum le poti asorta, cat de importante sunt culorile potrivite sau, pur si simplu, ce culori s-ar potrivi unui anume ten. Am ales dintre ele cateva, suficient de diverse si informative. Sper sa iti placa, sa te inspire si sa te ajute sa porti mai multa culoare!
Q: Ajutor, parca m-am blocat purtand aceleasi culori! Nu stiu cum reusesc, dar tot timpul imi cumpar numai haine negre pentru ca am senzatia ca ma subtiaza, dar de acum dulapul meu a ajuns sa ma plictiseasca. In vara asta m-am decis sa fac niste schimbari, dar ce culori sa aleg? Elena
A: Felicitari pentru decizia de a face o schimbare, Elena. Sunt atat de multe femei care gandesc la fel ca tine si sfarsesc prin a avea un dulap plin doar cu haine negre care nu le reflecta personalitate si nici macar nu le inspira sa se imbrace mai.. altfel. Adevarul este ca, atunci cand sunt purtate impreuna, anumite grupuri de culori pot crea acel efect de "subtiere" la fel ca negru, dar nuantele pot fi mult mai frumoase si te pot avantaja mai multe decat negrul. Acest lucru se intampla deoarece culoarea ne poate face tenul mai stralucitor (lumina este reflectata de culoare si absorbita complet de negru), iar negrul te poate inaspri sau imbatrani. Incearca sa imbraci grupuri de nuante pornind de la visiniu, maro sau tonuri deschise de crem si bej. Aceste culori nu doar iti vor lumina fata si iti vor intensifica culoarea parului, dar vor fi o placere si pentru "ochii" celor din jurul tau, pentru ca toti raspundem pozitiv culorilor purtate.
Pana cand vine toamna, ai putea sa porti o fusta alba din dantela pe care sa o asortezi cu un top crem, un sacou scurt, cambrat, de culoare nisipie si o pereche de sandale si o cu o geanta aurie. Sau poti purta o pereche de pantaloni khaki sub o rochie dreapta bej, cu o pereche de sandale de piele mari si o geanta mare peste umar. Daca aceste culori deschise sunt un pas prea mare fata de culorile din garderoba ta, incearca haine in maro ciocolatiu si khaki, dar imbraca-te tot intr-un singur grup de culori. In momentul in care te vei vedea in oglinda purtand altfel de culori vei intelege ce vreau sa spun - si nu vei mai vrea sa porti negru!
Q: Cat de important este sa gasesti si sa porti culorile potrivite, care te avantajeaza? Sorana
A: Foarte important. Culoarea are un efect psihologic asupra ta si asupra celor din jurul tau. Daca porti o nuanta care nu ti se potriveste, acest lucru se observa cu ochiul liber si te vei simti nu doar mai putin atragatoare, dar, drept urmare, vei avea si mai putina incredere in tine. Cand porti o culoarea nepotrivita, contrastul fata de carnatia tenului tau va avea un efect distonant, negativ, care te poate face sa pari obosita, pamantie, lipsita de energie, cearcanele si ridurile sunt mai vizibile. De aceea, atunci cand cineva face un comentariu de genul "ce bine arati astazi" poti fii sigura ca porti o culoare care ti se potriveste, care iti lumineaza tenul si iti intensifica culaorea ochilor. In plus, in momentul in care afli ce categorie de culori ti se potrivesc (inchise, deschise, intense, estompate, reci sau calde), iti va fi mai usor sa iti cumperi haine si machiaj.
Q: Am auzit ca toata lumea poate purta negru, ca trebuie doar sa iti schimbi machiajul sau sa porti o esarfa colorata in jurul gatului. Daca mie nu-mi sta bine in negru, o sa ma pui sa-mi arunc toate hainele de culoare neagra dupa o sedinta de analiza de culoare? Ioana
A: Nu o sa te “pun” sa faci nimic – dar daca negrul nu este una dintre nuantele din paleta ta coloristica, poti fi sigura ca o sa iti arat de ce nu ti se potriveste si cu ce il poti inlocui. De exemplu, daca ai parul blond foarte deschis si porti negru, parul tau va parea mai blond, intr-adevar, dar trasaturile tale vor parea inasprite, tenul mai palid si mai lipsit de culoare. In schimb, iti voi arata alte nuante inchise mai putin severe sau aspre pentru tine, iti voi arata cum sa folosesti culoarea pentru a schimba stilul unei tinute, pentru a face o prima impresie buna, a influenta negocieri, a lega relatii de lunga durata cu clienti si colegi si multe altele. Indiferent care sunt motivele pentru care esti atasata emotional de anumite culori, te voi ajuta sa folosesti culoarea pentru a-ti imbunatati imaginea.
Q: Este adevarat ca paleta coloristica a unei persoane se poate schimba o data cu varsta? Carmen
A: In unele cazuri, da, dar nu radical. Acest lucru se intampla pentru ca, o data cu procesul de maturizare, nivelul intensitatii pigmentilor ochilor, carnatiei, parului si sprancenelor se modifica. Acest lucru se intampla pe o durata de 15-20 de ani si necesita anumite ajustari in alegerea intensitatii culorilor - dar toate vor fi asemanatoare paletei coloristice initiale. Alte schimbari pot interveni daca iti schimbi radical culoarea parului (din bruneta devii blonda, apoi roscata) sau daca decizi sa porti lentile de contact colorate.
Q: Cum pot asorta culoarea si forma ochelarilor la forma fetei mele? Mirela
A: Aceasta potrivire este foarte importanta. Astazi oferta ramelor de ochelari de vedere este foarte variata si multe dintre ele sunt moderne si trendy - in special cele cu rama groasa. In primul rand, trebuie sa te gandesti bine daca preferi ca ramele sa iasa in evidenta sau sa fie mai putin observabile - aceasta este o chestiune de gust, personalitate, stil. Pe langa asta, trebuie sa tii cont de carnatia tenului tau cand iti cumperi ramele ochelarilor. Daca ai o carnatie calda, sa spunem, iti vor sta bine rame aurii sau maro, din baga, iar daca ai o carnatie rece ti se vor potrivi mai bine niste rame argintii, negre sau bleumarin. Un alt lucru de care este nevoie sa tii cont este forma fetei si a sprancenelor. De exemplu, unui contur facial dur, cu o barbie bine conturata i se vor potrivi niste rame rotunjite, in timp ce niste rame cu unghiuri drepte vor subtia o fata rotunda.
Q: Buna, ma intrebam daca ma poti ajuta cu un sfat. Am o nelamurire: culoarea ojei de pe unghii si cea a gentii pe care o port trebuie sa fie in contrast una cu cealalta, sau trebuie sa se asorteze? Pot sa port o geanta brodata, multicolora, in fiecare zi? Si as putea purta culori deschise la toamna? Alina
A: Ok, hai sa raspund multiplelor tale intrebari:
- Nu te mai chinui cu intrebari despre cum poti asorta culoarea unghiilor la cea a gentii, decat daca te imbraci pentru un eveniment la care trebuie sa fii foarte eleganta. Cu cat inaintam spre toamna, cu atat poti sa iti faci pedichiura in culori deschise sau neutre, pentru ca oricum vei purta incaltaminte cu varful acoperit. In general, ca sa nu ai o infatisare prea tipatoare, evita culorile care sunt prea inchise sau prea traznite (albastru, verde, negru)
- Geanta ta de zi poate sa fie multicolora, dar daca culorile sunt prea deschise, pastelate, ar trebui sa o porti doar in sezonul cald.
- Cand e vorba de culori, indiferent de sezon, este mult mai important sa porti culori care se potrivesc nuantei tenului, ochilor si parului